Dessa tre recept bjuder jag just nu för fullt på under mina events. Så uppskattade att jag lovade lägga ut recepten här i bloggen. Kom ihåg att jag ofta "höftar" när jag bakar så våga ta mer eller mindre av någon ingrediens om du önskar det. Njut av smak och tredje advent som närmar sig. Kram Bea
RAW PEPPARKAKSBOLLAR
400 gr kärnfria dadlar
200 gr sötmandel
Ca 4 msk kokosolja
Ca 1 dl havregryn
Ca 20 gr färdigblandad pepparkakskryddor (eller blanda själv kanel, kardemumma, ingefära & nejlika)
Ca 0,5 dl vatten
Kör allt i blendern till jämn smet. Låt svälla minst 15 min. Rulla bollar eller bred ut i en liten form med bakplåtspapper.
Ställ in i frysen så den blir kall. Pensla sedan smält mörk choklad över. Låt stelna och förvara i frysen.
Serveras precis innan de ska förtäras för att de inte ska bli mjuka.
BEAS RAW KOLA
1 dl honung
3 msk kakao
3 msk kokosolja
(Tips, smaksätt med några droppar pepparmint. Det behövs inte för kolan blir magiskt god ändå men kan vara kul att testa olika smaker.)
Blanda till jämn smet med en sked.
Ställ i kylen några minuter så det får hårda.
Rulla små bollar.
Pudra kanel över och låt kolan stelna och förvara i frysen. Tryck gärna in några korn med havssalt på toppen.
Serveras precis innan de ska förtäras för att de inte ska bli mjuka.
BEAS RAW SAFFRANSBOLLAR
200 gr torkade aprikoser
Ca 100 gr riven kokos
Ca 1 dl havregryn
1 påse saffran
Ca 3 msk kokosolja
Ca 0,5 dl vatten
Kör allt i blendern till jämn smet.
Rullar bollar som sen rullas i kokosflingor.
Förvara i kyl eller frys.
Comments