top of page

VÄLKOMMEN!

Jag vill inspirera dig till att må ditt bästa jag!

Smarriga och näringsrika bollar som passar både till mellis och dessert.

Dessa brukar jag bjuda mina deltagare på efter tränings- och yogapassen och de är alltid lika uppskattade.

Här kommer 2 olika recept som är supersmidiga att göra och som går att frysa in.

Enjoy och skicka gärna vidare till en vän som du tror skulle gilla dessa.

BEAS RAW FRUKTIGA FRÖBOLLAR


Lika mängd av:

Torkad aprikos

Torkad katrinplommon

Dadlar


Lika mängd:

Havregryn

Solrosfrön

Pumpafrön


Att rulla i:

Kokosflingor


Gör så här:

Kör aprikoser, katrinplommon & dadlar tillsammans med lite vatten i en mixer.

Häll i havregryn och fröer och RÖR om till en tjock smet (gå på känsla gällande mängden och smaka av efter hand :))

Låt svälla och rulla sen i kokosflingor.

Förvara i kylen eller frysen.

BEAS RAW CITRONKOKOSBOLLAR


Lika mängd:

Dadlar

Aprikoser


Lika mängd:

Havregryn

Kokosflingor


Pressad citron


Att rulla i:

Kokosflingor

Citronzest


Gör så här:

Kör aprikoser, dadlar & pressad citron tillsammans med lite vatten i en mixer.

Häll i havregryn och kokosflingor och RÖR om till en tjock smet (gå på känsla gällande mängden och smaka av efter hand :))

Låt svälla.

Riv lite citronzest och blanda med kokosflingorna och rulla sen bollarna i kokosflingorna.

Förvara i kylen eller frysen.


Det blev en så skön sportlovsvecka. Mys med mina döttrar, lillasyster och vovve. Grillning, löpning och promenader i skogen. Bakning av bröd, rawbollar och hemgjord sötpotatissoppa. Jag blir så lugn av att baka och laga mat. Oftast följer jag inte något recept men om jag gör det så brukar jag alltid ändra lite som jag själv tycker eller vad som finns i skafferiet.

Nu känner jag mig så laddad inför kommande träningspass och yogaevents.


Scrolla ner för receptet på brödet. Jag brukar göra 4 satser på en gång och gör både limpor och frallor i olika former men det blir riktigt tungt att jobba med så stor deg. Jag rekommenderar iaf att du dubblar receptet en gång, för att inte brödet ska ta slut för snabbt. För det blir sååå gott:)

Kram och lycka till!

Bea


Glutenfritt brödrecept på havrefrallor/limpa:


Instruktioner:

  • Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Vattnet kan vara 30-37°C beroende på hur snabbt du vill att degen ska jäsa. Tillsätt oljan.

  • Mät upp och blanda alla torra ingredienser. Tillsätt torra ingredienser till degvätskan och rör hastigt ihop till en slät smet med slev eller ballongvisp. Det blir en ganska klibbig smet som sakta sväller och stelnar vart efter psylliumfröskalet suger upp vätska. Blanda i russinen mot slutet. (Degen behöver inte knådas eller vispas).

  • Vänta ca 10 min för att tillåta degen att svälla maximalt och forma sedan små bröd med väl fuktade händer eller klicka ut smeten på bakplåtspapper på en plåt med sked. Pudra havremjöl, havregryn eller annat mjöl över. Låt frallorna jäsa på plåten under bakduk i 75-160 minuter beroende på hur varm degvätska du använt. Frallorna ska jäsa upp ordentligt – ca 30-40% (de jäser inte upp till dubbel storlek som vetedeg).

  • Värm ugnen till 225°C och grädda i 20-25 min beroende på hur bruna du vill ha dem. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler. OBS! Det är viktigt att man låter brödet kallna helt innan du äter dem, det går alltså inte bra att äta dem helt nybakade. Skär man i brödet innan det är kallnat klibbar det ihop.


Receptet kommer från Nillas Kitchen (jag har ändrat lite).


Hur jag lyckades förvandla mig själv från stressad småbarnsmor till en lugnare version av mig själv. För det var jag själv som gjorde jobbet... Kan jag så kan DU!


Jag minns mitt allra första besök hos en terapeut. Hon jobbade med hypnos. Jag var 19 år och hade precis flyttat hemifrån. Min hjärna var på högvarv hela tiden och jag hade svårt att sitta still och slappna av. Min mamma bokade och betalade för terapeuten för hon var orolig för mig. Jag var där några gånger men minns mest ingenting för jag somnade alltid. Så det funkade uppenbarligen eftersom jag lyckades slappna av så pass bra att jag somnade, mitt framför en person jag aldrig träffat. Jag har varit och är fortfarande ibland ganska rastlös av mig. Numera har jag dock verktygen som hjälper mig när det känns rörigt i tankarna.


Det skulle hinna gå ytterligare ca 15 år, innan jag lyssnade på vad min kropp sa. Jag hann lämna Småland för att flytta till Stockholm, starta egen syateljé, klädmärke, resa några vändor upp och ner på världskartan, gifta mig, skaffa barn, öppna butik, skilja mig och nästan gå in i väggen. Stressen av att sova dåligt under småbarnsåren och samtidigt driva företag med produktioner, webbshop, fysisk butik, hälsocafé och yogastudio är inte att rekommendera. Efter några år så slutade glada Bea le och då reagerade jag till slut själv, för det kändes inte alls likt mig.


Jag fick tips om en yogakurs och jag bokade mig på den för att få lite egentid, mjuka upp min kropp och få slappna av. Jag tyckte väldigt mycket om det och ett par år senare gick jag min första utbildning till yogalärare. Jag ville lära mig mer av det där härliga jag upplevde på mattan för jag kände mig så lugn efteråt. Det jag lärde mig på yogalärarutbildningen var inte bara hur jag hittar in i en yogaposition och lär ut den, utan även bl.a. förhållningssättet till den, hur JAG förhåller mig till den. Jag blev medveten om mina pågående tankar och mitt eget andetag. För det är EXAKT där jag kan förändra hur jag mår. Hur jag förhåller mig till en händelse i livet påverkar ju hur jag mår. Hur jag reagerar när någon tilltalar till mig eller när något händer runt omkring mig så har jag alltid ett val hur jag reagerar.


När jag upplever stress nu för tiden så har jag mina ”verktyg” att ta till och det är först och främst genom att skifta mitt andetag till långa andetag ända ner till magen. Då blir jag omedelbart lugnare. Utandetaget bör alltid vara längre. För det är genom utandetaget som det parasympatiska nervsystemet aktiveras.

Nästa sak jag gör är att påminna mig om att acceptera nuet. Det som har hänt har hänt och jag kan välja att acceptera det eller bråka med universum.

Ibland så hinner såklart de irriterade orden före andetaget, jag är ju inte mer än människa. Men jag känner mig så mycket tryggare nu när jag lärt känna mina tankar mer, förstå mig själv och varför mina tankar och beteende uppstår och vet att jag kan faktiskt välja själv hur jag ska må.


I yogan fokuserar du på ditt andetag under passet. Sedan kommer själva positionen in. Inte tvärtom. Med hjälp av yogaläraren blir du hela tiden påmind att hitta tillbaka till ditt andetag när tankarna far iväg. Vi behöver ofta hjälpen och påminnelsen att skifta våra tankar om man inte är van att meditera, göra andningsövningar eller yoga. Därför rekommenderar jag dig, om du också känner dig stressad, att söka upp en yogalärare eller yogastudio och boka en yogaklass med fokus på mer ”slow yoga” i början. Är klassen mer åt ”flow” hållet (ashtanga, vinyasa, power) så är det så lätt i början att prestationen tar över och då skapar det ju motsatt effekt än vad du är ute efter.Numera är mitt klädmärke ”Sobea”, butiker och allt tillhörande det företaget pausat på obestämd framtid och jag jobbar endast med yoga och träning genom mitt andra företag "Soyoga".

Min drivkraft är att få människor att må "sitt bästa jag" genom att erbjuda yoga och träning både för kropp, själ och sinne. Prestigelöst och med mycket glädje i fokus, där alla är lika välkomna, oavsett träningsvana. Att få varje individ att känna sig välkommen, sedd och värdefull är så otroligt viktigt för mig. Oavsett om det är i större sammanhang eller i mindre grupper jag leder mina pass, så vill jag att alla ska känna sig sedda. Om inte alltid med min blick så med mina ord! Mitt mål är att få även den som tvekat på yogan, att ändra sin åsikt efter ett yogapass med mig. Oftast handlar det just om prestation, att "man" tror att "man" ska vara vig för att gå på ett yogapass och därför aldrig vågar testa. Det handlar absolut inte om att vara vig. Utan om att bli mer rörlig i kroppen, släppa på spänningar och blockeringar och att stilla chattret uppe i huvudet. Det handlar om att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. För ALLT hänger ihop.


Och angående terapeutsessioner så har det blivit många många fler. Det är en av de bästa investeringar du kan ge dig själv. Att få visa sig sårbar i en icke dömande miljö och få hjälp att lära känna sig själv, det är alla människor värda. Eftersom vi inte får utbildning i skolan om hur intryck, tankar, känslor och beteende hänger ihop så är det inte så konstigt att vi mår som vi mår. Du är inte dina oroliga, stressade tankar, påminn dig ofta om det!

Du är en kärleksfull individ som påverkats av din uppväxtmiljö och påverkas av den miljö du lever i just nu. Dina tankar går alltid att skifta! Därmed förändras också dina känslor och ditt betéende :)Hej och varmt välkommen till min blogg och mitt första inlägg! Vad roligt att du läst ända ner hit:) Jag har länge velat ha en plats att skriva på där jag kan samla information och härliga tips på. Jag tycker att facebook och instagram ofta känns lite för opersonligt och det är så lätt att bara swipea förbi någons inlägg. Så här är jag äntligen nu. Jag hoppas du vill kika in igen, snart.

Jag kommer göra inlägg om allt möjligt, vet inte exakt om vad. Ibland känner jag flow att skriva och då blir inläggen lite tätare och ibland kanske jag är upptagen med massor av annat och då kommer det dröja ett slag emellan. Vi får se...

Skicka mig gärna ett meddelande och berätta vad du önskar läsa om, vad du vill veta mer om mig, eller få tips om?


Vi ses igen!

Varm kram från mig,

Bea"För att förstå hur man ska kunna hjälpa andra människor att må bra så behöver man nog ha sätt lite av mörkret själv"


"Tacksamheten och glädjen i att få se människor skina upp efter mina yogapass eller träningspass är något av det mest underbara jag vet."


bottom of page