top of page

Glutenfria Scones

Testade detta recept hĂ€r om dagen och blev sĂ„ lycklig. Äntligen ett magiskt sconesrecept som Ă€r glutenfritt och som dessutom hĂ„ller sig mjukt och frĂ€scht flera dagar. Jippi!


Havrescones

ca 3-4 portioner

2,5 dl havregryn (vÀlj glutenfria om du önskar)

2,5 dl havremjöl (göra gÀrna eget genom att köra havregryn i blendern tills det blir mjöl)

2 dl potatismjöl

1 msk honung

2 tsk bakpulver

2 tsk psylliumpulver eller fiberhusk

1/2 dl kokosolja i fast form

2 dl havremjölk

1,5 dl vatten


Gör sÄ hÀr:

1. SÀtt ugnen pÄ 225°C.

2. Blanda alla torra ingredienser vÀl för sig i en bunke.

3. TillsÀtt kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna.

4. TillsÀtt havremjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.

5. LÄt degen svÀlla i ca 5-10 minuter.

6. Forma tvÄ runda bröd och placera pÄ en plÄt med bakplÄtspapper.

7. GrÀdda i ca 20-25 min mitt i ugnen till bröden fÄtt lite fÀrg.


Grundreceptet kommer frÄn Nillas Kitchen :) Tack Nilla!




bottom of page