Testade detta recept hĂ€r om dagen och blev sĂ„ lycklig. Ăntligen ett magiskt sconesrecept som Ă€r glutenfritt och som dessutom hĂ„ller sig mjukt och frĂ€scht flera dagar. Jippi!
Havrescones
ca 3-4 portioner
2,5 dl havregryn (vÀlj glutenfria om du önskar)
2,5 dl havremjöl (göra gÀrna eget genom att köra havregryn i blendern tills det blir mjöl)
2 dl potatismjöl
1 msk honung
2 tsk bakpulver
2 tsk psylliumpulver eller fiberhusk
1/2 dl kokosolja i fast form
2 dl havremjölk
1,5 dl vatten
Gör sÄ hÀr:
1. SÀtt ugnen pÄ 225°C.
2. Blanda alla torra ingredienser vÀl för sig i en bunke.
3. TillsÀtt kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna.
4. TillsÀtt havremjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.
5. LÄt degen svÀlla i ca 5-10 minuter.
6. Forma tvÄ runda bröd och placera pÄ en plÄt med bakplÄtspapper.
7. GrÀdda i ca 20-25 min mitt i ugnen till bröden fÄtt lite fÀrg.
Grundreceptet kommer frÄn Nillas Kitchen :) Tack Nilla!