Testade detta recept här om dagen och blev så lycklig. Äntligen ett magiskt sconesrecept som är glutenfritt och som dessutom håller sig mjukt och fräscht flera dagar. Jippi!
Havrescones
ca 3-4 portioner
2,5 dl havregryn (välj glutenfria om du önskar)
2,5 dl havremjöl (göra gärna eget genom att köra havregryn i blendern tills det blir mjöl)
2 dl potatismjöl
1 msk honung
2 tsk bakpulver
2 tsk psylliumpulver eller fiberhusk
1/2 dl kokosolja i fast form
2 dl havremjölk
1,5 dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda alla torra ingredienser väl för sig i en bunke.
3. Tillsätt kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna.
4. Tillsätt havremjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.
5. Låt degen svälla i ca 5-10 minuter.
6. Forma två runda bröd och placera på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i ca 20-25 min mitt i ugnen till bröden fått lite färg.
Grundreceptet kommer från Nillas Kitchen :) Tack Nilla!

Comments