top of page

Glutenfria Scones

Testade detta recept här om dagen och blev så lycklig. Äntligen ett magiskt sconesrecept som är glutenfritt och som dessutom håller sig mjukt och fräscht flera dagar. Jippi!


Havrescones

ca 3-4 portioner

2,5 dl havregryn (välj glutenfria om du önskar)

2,5 dl havremjöl (göra gärna eget genom att köra havregryn i blendern tills det blir mjöl)

2 dl potatismjöl

1 msk honung

2 tsk bakpulver

2 tsk psylliumpulver eller fiberhusk

1/2 dl kokosolja i fast form

2 dl havremjölk

1,5 dl vatten


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Blanda alla torra ingredienser väl för sig i en bunke.

3. Tillsätt kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna.

4. Tillsätt havremjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.

5. Låt degen svälla i ca 5-10 minuter.

6. Forma två runda bröd och placera på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda i ca 20-25 min mitt i ugnen till bröden fått lite färg.


Grundreceptet kommer från Nillas Kitchen :) Tack Nilla!




Comments


Vill du få mina mjuka brev ibland?

(utskick görs max 1 gång/månad)

Tack! Vi hörs igen snart :)

KONTAKT:

Mail: beatrice@soyoga.se

Telefon: +46 70 7270050

Mail, samtal & sms besvaras på vardagar kl. 9-17, ej helger!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2020 SOYOGA - Beatrice Magnusson

bottom of page