top of page

Recept på ljuvligt glutenfritt havrebröd.

Det blev en så skön sportlovsvecka. Mys med mina döttrar, lillasyster och vovve. Grillning, löpning och promenader i skogen. Bakning av bröd, rawbollar och hemgjord sötpotatissoppa. Jag blir så lugn av att baka och laga mat. Oftast följer jag inte något recept men om jag gör det så brukar jag alltid ändra lite som jag själv tycker eller vad som finns i skafferiet.

Nu känner jag mig så laddad inför kommande träningspass och yogaevents.


Scrolla ner för receptet på brödet. Jag brukar göra 4 satser på en gång och gör både limpor och frallor i olika former men det blir riktigt tungt att jobba med så stor deg. Jag rekommenderar iaf att du dubblar receptet en gång, för att inte brödet ska ta slut för snabbt. För det blir sååå gott:)

Kram och lycka till!

Bea


Glutenfritt brödrecept på havrefrallor/limpa:


Instruktioner:

  • Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Vattnet kan vara 30-37°C beroende på hur snabbt du vill att degen ska jäsa. Tillsätt oljan.

  • Mät upp och blanda alla torra ingredienser. Tillsätt torra ingredienser till degvätskan och rör hastigt ihop till en slät smet med slev eller ballongvisp. Det blir en ganska klibbig smet som sakta sväller och stelnar vart efter psylliumfröskalet suger upp vätska. Blanda i russinen mot slutet. (Degen behöver inte knådas eller vispas).

  • Vänta ca 10 min för att tillåta degen att svälla maximalt och forma sedan små bröd med väl fuktade händer eller klicka ut smeten på bakplåtspapper på en plåt med sked. Pudra havremjöl, havregryn eller annat mjöl över. Låt frallorna jäsa på plåten under bakduk i 75-160 minuter beroende på hur varm degvätska du använt. Frallorna ska jäsa upp ordentligt – ca 30-40% (de jäser inte upp till dubbel storlek som vetedeg).

  • Värm ugnen till 225°C och grädda i 20-25 min beroende på hur bruna du vill ha dem. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler. OBS! Det är viktigt att man låter brödet kallna helt innan du äter dem, det går alltså inte bra att äta dem helt nybakade. Skär man i brödet innan det är kallnat klibbar det ihop.


Receptet kommer från Nillas Kitchen (jag har ändrat lite).


Comments


bottom of page